Μονάδες
Units specialists

 ΑΡΧΙΚΗ / Μονάδες
Units specialists
1.Δερματικών Λεμφωμάτων –Σπανίων Νόσων- Κέντρο Εμπειρογνώμων
Υπεύθυνη: Παπαδαυίδ Ευαγγελία
Ιατροί: Λαμπαδάκη Κυριακή, Ρόπα Μαριτίνα
Ιατρείο Λεμφωμάτων Δέρματος: Λειτουργεί κάθε Τρίτη –Πέμπτη 9:00 π.μ. -12:00 μ.μ. μέσω 1535.Εξετάζονται ασθενείς με δερματικό λέμφωμα οι οποίοι παραπέμπονται από τα εξωτερικά ιατρεία.
Τεταρτη 13.00-15.00 Εξετάζονται ασθενείς με δερματικό λέμφωμα οι οποίοι παραπέμπονται από τα εξωτερικά ιατρεία απο την ομάδα εμπειρογνωμόνων.
Νοσηλευτικη υποστηριξη:
Προϊστάμενος Ιατρείων Δερματολογικής Κλινικής: Βατικιώτης Δημοσθένης
Νοσηλευτές: Κρανή Ευδοκία, Καραγιαννοπούλου Σπυριδούλα, Τάσσινα Μαρία
 
 
2. Ιατρείο Ατοπικής Δερματίτιδας και Χρόνιας Κνίδωσης
 
Υπεύθυνοι Ιατροί: Παπαδαυίδ Ευαγγελία, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Δερματολογίας – Αφροδισιολογίας
Καζαντζόγλου Αγγελική, Δερματολόγος - Αφροδισιολόγος
Μαζιώτη Μαρία, Δερματολόγος - Αφροδισιολόγος
Το ειδικό ιατρείο Ατοπικής Δερματίτιδας και Χρόνιας Κνίδωσης της Β Πανεπιστημιακής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Αττικόν, λειτουργεί σε τακτική πρωινή βάση κάθε Πέμπτη. Στο ιατρείο πραγματοποιείται κλινική εξέταση και δίδεται η απαραίτητη συμβουλευτική τόσο σε ενήλικες όσο και σε παιδιά. Σε συνεργασία με την Αλλεργιολογική Μονάδα πραγματοποιούνται ειδικές δοκιμασίες σε όσους ασθενείς παρατηρείται συσχέτιση των νοσημάτων με αλλεργιογόνα.  Επίσης, στο ειδικό ιατρείο Ατοπικής Δερματίτιδας και Χρόνιας Κνίδωσης διεξάγονται κλινικές μελέτες για την αποτελεσματικότητα νεότερων φαρμάκων για τις ανωτέρω παθήσεις. Την παρούσα χρονική περίοδο διεξάγεται μια τυχαιοποιημένη, διπλά τυφλή κλινική μελέτη Φάσης 3 για την αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας ενός αναστολέα των Janus κινασών (ουπαδασιτινίμπη) συνδυαστικά με τοπική χορήγηση κορτικοστεροειδών σε δείγμα 6 ενήλικων ασθενών με μέτρια προς σοβαρή ατοπική δερματίτιδα. 
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2105832494
 
 
 
3. Δερματογκολογικό- Δερματοχαρτογράφηση
 
Υπεύθυνοι:
Α) Α.Κατούλης Δερματοογκολογικό Ιατρείο, Ιατροί: Συρμαλή ?ννα
Ιατρείο Χαρτογράφησης Σπίλων: Λειτουργεί κάθε Τρίτη  09:00 π..μ. - 12:00 μ.μ. Ραντεβού μόνο με παραπομπή από τα εξωτερικά ιατρεία ή το ογκολογικό ιατρείο της κλινικής. 
Δερματοογκολογικό Ιατρείο: Λειτουργεί κάθε Τρίτη 12:00 μ.μ. - 13:00 μ.μ. Παραπέμπονται από τα εξωτερικά ιατρεία ασθενείς με προβλήματα που άπτονται της ογκολογίας του δέρματος.
Β) Δερματοχειρουργικό Ιατρείο Ε.Παπαδαυίδ , Σγούρος Γεώργιος, Θεοτοκόγλου Σοφία Σύμβουλος: Νεαμονητός Κωνσταντίνος
Δερματοχειρουργικό Ιατρείο: Λειτουργεί κάθε Τρίτη – Τετάρτη και Παρασκευή. Στο τμήμα αυτό αφαιρούνται χειρουργικά δερματικές βλάβες σε ασθενείς οι οποίοι παραπέμπονται από τα εξωτερικά ιατρεία ή το Ογκολογικό Ιατρείο. 
 
Βρίσκεται στο Ισόγειο στη Δεύτερη Στάση στο Γραφείο 22 και λειτουργεί με προσυνενόηση καθημερινά εκτός Γενικών Εφημεριών. Παραπέμπονται ασθενείς από τα Εξωτερικά Ιατρεία της Κλινικής για τις εξής Ιατρικές Πράξεις:
 • Βιοψία δέρματος
 • Ηλεκτροδιαθερμοπηξία Δερματικών Βλαβών
 • Κρυοθεραπεία
 • Αφαίρεση μικρών Βλαβών του δέρματος (καλοηθών ή κακοηθών)
 
Λειτουργεί μόνον με προσυνενόηση κάθε Τρίτη, Τετάρτη και Παρασκευή εκτός Γενικών Εφημεριών. Παραπέμπονται ασθενείς από τα Εξωτερικά Ιατρεία της Κλινικής ή από το Δερματο – Ογκολογικό για τις εξής πράξεις:
 • Χειρουργική αφαίρεση καλόηθων ή κακόηθων Δερματικών Βλαβών
 • Χειρουργικές Βιοψίες
 • Επεμβάσεις με Laser CO2
 
                                                                                                                 
 
Ιατροί ΕΣΥ
Μακρής Μιχάλης – Επιμελητής Α (Υπεύθυνος Αλλεργ/κής Μονάδας)
Χλίβα Αικατερίνη – Επιμελήτρια Α
Αγγελίδης Ξενοφών – Επιμελητής Α
Προϊστάμενος Ιατρείων Δερματολογικής Κλινικής
Βατικιώτης Δημοσθένης
Νοσηλευτές: Κρανή Ευδοκία, Καραγιαννοπούλου Σπυριδούλα, Τάσσινα Μαρία
 
Η Μονάδα Αλλεργιολογίας «Δημήτριος Καλογερομήτρος» ιδρύθηκε το 2003 από τον αείμνηστο αναπλ. Καθηγητή Δ. Καλογερομήτρο με σκοπό την εμπεριστατωμένη και ενδελεχή διαγνωστική προσέγγιση και αντιμετώπιση των αλλεργικών παθήσεων. Είναι οργανικά ενταγμένη στην Β’ Κλινική Δερματικών και Αφροδίσιων Νόσων της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Στην Μονάδα λειτουργούν τακτικά πρωινά και απογευματινά εξωτερικά ιατρεία για παιδιά και ενήλικες αλλά και ειδικά αλλεργιολογικά ιατρεία (Αναπνευστικής, Τροφικής, Φαρμακευτικής, Δερματικής αλλεργίας). Εξ αυτών, το ιατρείο Μαστοκυττάρωσης αποτελεί το μόνο οργανωμένο κέντρο αντιμετώπισης της νόσου στην Ελλάδα, αποτελούμενο από ένα δίκτυο συνεργαζόμενων ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων (αλλεργιολόγου, αιματολόγου, δερματολόγου, ενδοκρινολόγου κ.τ.λ.).
 
Η Αλλεργιολογική Μονάδα έχει αναπτύξει όλες τις σύγχρονες διαγνωστικές και θεραπευτικές μεθόδους στον χώρο της Αλλεργιολογίας, ενώ διατηρεί συνεργασίες με διεθνώς αναγνωρισμένα κέντρα του εξωτερικού. Από το 2012 λειτουργεί το ερευνητικό εργαστήριο Φαρμακευτικής Αλλεργίας και Φαρμακολογικής Τροποποίησης Αντιδράσεων Υπερευαισθησίας, υπό την εποπτεία της καθηγήτριας Φαρμακολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ κας Αικ. Τυλιγάδα. Είναι η πρώτη Αλλεργιολογική Μονάδα στον Ευρωπαϊκό χώρο που έχει πιστοποιηθεί κατά ISO 9001:2000, διασφαλίζοντας την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους ασθενείς.
 
Στην Μονάδα εκπαιδεύονται στην Αλλεργιολογία 6 ειδικευόμενοι ιατροί όπως και 5ετείς φοιτητές της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ
Στην Μονάδα Αλλεργιολογίας «Δημήτριος Καλογερομήτρος» λειτουργούν τα εξής ιατρεία:
 • Εξωτερικό Ιατρείο Ενηλίκων
 • Εξωτερικό Ιατρείο Παίδων
 • Ειδικό Ιατρείο Αναπνευστικής Αλλεργίας
 • Ειδικό Ιατρείο Φαρμακευτικής Αλλεργίας
 • Ειδικό Ιατρείο Δερματικής Αλλεργίας
 • Ειδικό Ιατρείο Τροφικής ΑλλεργίαςΕιδικό Ιατρείο Μαστοκυττάρωσης        

                                                                                                                                                          

 

Ειδικά Ιατρεία

 

Παιδοδερματολογικό Ιατρείο: Λειτουργεί κάθε Δευτέρα 9:00 π.μ. -11:00 π.μ και από Τρίτη – Παρασκευή με επιλεγμένα περιστατικά (μέχρι 2) (ραντεβού μέσω 1535)

Ιατρείο Λεμφωμάτων Δέρματος: Τρίτη-Πέμπτη 9:00 π.μ. -12:00 μ.μ Ραντεβού: 1535.

Ιατρείο Ψωρίασης: Δευτέρα- Τετάρτη και Παρασκευή (και εμβόλιμα) . 9:00 π.μ. -13:00 μ.μ. Ραντεβού: 1535

Ιατρείο Ιδρωταδενίτιδας: Τετάρτη 10:00 π.μ. -12:00 μ.μ. Ραντεβού: 2105832450.

Στοματολογικό Ιατρείο: Πέμπτη 11:30 π.μ. -13:00 μ.μ. Απαραίτητη η εξέταση στα εξωτερικά ιατρεία. Ραντεβού:210-5831394.

Ιατρείο Χαρτογράφησης Σπίλων: Τρίτη 09:00 π..μ. -12:00 μ.μ. Απαραίτητη η εξέταση στα εξωτερικά ιατρείαή το Ογκολογικό Ιατρείο.

Δερματοογκολογικό Ιατρείο: Τρίτη 12:00 μ.μ. -13:00 μ.μ. Απαραίτητη η εξέταση στα εξωτερικά ιατρεία.

Δερματοχειρουργικό Ιατρείο: Τρίτη-Τετάρτη και Παρασκευή. Απαραίτητη η εξέταση στα εξωτερικά ιατρεία ή το Ογκολογικό Ιατρείο.

Παιδοδερματολογικό Ιατρείο: Δευτέρα 9:00 π.μ. -11:00 π.μ και από Τρίτη-Παρασκευή με επιλεγμένα περιστατικά (μέχρι 2) Ραντεβού:1535